Krav Maga voor vrouwen = Zelfverdediging voor vrouwen

Home  >>  Algemene info  >>  Krav Maga voor vrouwen = Zelfverdediging voor vrouwen

Krav Maga voor vrouwen = Zelfverdediging voor vrouwen

On October 7, 2014, Posted by , In Algemene info, With Comments Off on Krav Maga voor vrouwen = Zelfverdediging voor vrouwen

Krav Maga is handig voor iedereen die zich wil leren verdedigen tegen een sterke(re) aanvaller, zowel mannen als vrouwen. Ok, de gemiddelde vrouw is kleiner dan een man… Daarom zijn de technieken zo ontworpen dat ook iemand met een kleinere lichaamsbouw en kracht ze kan uitvoeren (man of vrouw).

Ladies only?
Momenteel hebben we geen aparte lessen voor vrouwen. Als vrouw zal je eerder door een man lastiggevallen worden dan door een andere vrouw. De gemengde trainingen met mannen bereiden je dan ook voor op de werkelijkheid. Realisme is troef in Krav Maga.

Krav Maga leert je te mikken op de kwetsbare delen van het lichaam, en dan veilig weg te raken. Als vrouw ben je een perfect doelwit, je aanvaller verwacht absoluut niet dat je jezelf verdedigt waardoor jouw sterke tegenaanval hem totaal zal verrassen. Ook vrouwen kunnen hun mentale ingesteldheid en agressiviteit ontwikkelen. Het gaat er niet om punten te scoren, het gaat erom jezelf te verdedigen.

Kan een vrouw in de kruis trappen van haar aanvaller? Doet dit hem genoeg pijn om haar de kans te geven te ontsnappen? Kan een vrouw een man een vinger in z’n oog steken, of hem een elleboogstoot in het gezicht verkopen? Het antwoord is ja, en dat kan al voldoende zijn om te ontsnappen.

Ben je overtuigd of wil je een proefles proberen neem dan contact op.

Comments are closed.